sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Astiakaappi täyttyy jälleen...

Vaikka tammikuu meni tavaroita karsiessa, en ole onnistunut pysäyttämään tavaravirtaa toisesta suunnasta. Uutta täytettä astiakaappiin on nimittäin tullut alkuvuoden aikana kannettua kotiin kirppareilta lähes entiseen tahtiin.

 

Arabian söpöt munakupit ovat viimeisin hankinta. Ne löytyivät Facebookin paikallisryhmän kautta ja maksoivat yhteensä viisi euroa. Molemmissa on pieniä kauneusvirheitä, mutta hinta tuntui silti varsin edulliselle. Edellinen omistaja kertoi löytäneensä kupit siivotessaan asuntonsa vinttikomeroa. (Harmi, ettei omastamme ole tullut vastaan mitään vastaavaa!)

Korkeammassa FC-mallin kupissa on Raija Uosikkisen suunnittelema Ali-koriste. Kuppia on valmistettu vuosina 1961-73. Kukkosiirtokuvalla koristeltu kuppi on puolestaan mallia ML. Nämä ovat ensimmäiset löytämäni Arabian munakupit, mutta toivottavasti eivät viimeiset! Vaikka en kananmunista tykkääkään, mielyttävät nämä kovasti silmää ja tuntuvat pienuudessaan sopivan viattomalla keräilykohteelle pieneenkin keittiöön... 

Minimalismipelin aikana kävimme kahdesti viemässä tavaraa kierrätyskeskukseen, ja molemmilla kerroilla tarttui jotakin mukaan myös kotiin viemisiksi... Ensimmäisellä reissulla se jokin olivat Eero Rislakin Nina-sarjan jälkiruokamaljat. Kulhojen valmistajaksi on lähteestä riippuen mainittu joko Mäntyharjun lasi tai Riihimäen lasi. Arvioitu valmistusajankohta on 60-70-lukujen taite.

Saman sarjan keltaisen tarjoilukulhon olin hankkinut jo viime tai edellisvuonna Facebookin retroryhmästä. Siksipä en voinutkaan vastustaa näitä pikkukulhoja, vaikka jälkiruokakipoista ei meillä varsinaisesti ollut pula aiemminkaan... Pienet kulhot maksoivat kierrätyskeskuksessa kolme euroa kappaleelta.

Samaa sarjaa on muuten valmistettu myös aivan ihanassa syreenin värissä!


 

Alkuvuoden ehkä parhaan löydön tein kierrätyskeskusvisiitillä numero kaksi. Kierrätyskeskuksessa on design-lasi yleensä hinnoiteltu melko korkealle, mutta aina välillä sitä osuu paikalle oikeaan aikaan, ja bongaa jotakin, jossa hinnoittelu ei selvästi ole osunut aivan nappiin...

Minulle tällainen löytö olivat Oiva Toikan kauniit Flora-lasit, joista maksoin yhteensä alle kaksi euroa! Lasit odottelivat vielä astiaosaston viereen työnnetyssä kärryssä, eli niitä ei oltu vielä ehditty edes nostaa esille. Kädet täristen pelastin ne oitis ostoskoriini.

Turha kai toivoa, että samaa sarjaa tulisi enää koskaan vastaan samanalaisella löytöhinnalla, mutta sainpahan kerrankin tuntea tehneeni oikeasti hienon löydön! Harvoin yhtä räikeitä hinnoitteluvirheitä edes tulee vastaan... Edellinen taisi olla kesällä löytämäni kuuden euron Pomona-kulho.


Viimeisin tämän vuoden uusi lasiaarre on vaihtokaupan kautta minulle tullut Tamara Aladinin suunnittelema ja Riihimäen lasin valmistama Carmen-kääntömaljakko. Keltainen väri on ihanan raikas ja keväinen!

Uutta väriä on kotiin tulossa enemmänkin. Uutta väriä pintaansa on jo saanut kuvausalustana toiminut keittiöjakkara, jonka entinen valkoisenharmaa väripinta sai väistyä turkoosin tieltä. Samaa turkoosia on kotiin luvassa enemmänkin, ja muitakin pastellisen värikylvyn saavia huonekaluja on tulilinjalla. Näistä kuitenkin lisää toisella kertaa!

4 kommenttia:

 1. Tosi hienoja - ja halpoja löytöjä! Nuo Flora-lasit olivat kyllä todellinen mäihä, mä löysin tammikuussa Nanny Stillin Sulttaani-kulhoja 5 euroa/kpl ja olin niistäkin innoissani, mutta ei ol kyllä mitään tuohon Flora-mäihään verrattuna. Mulle kelpaisi oikein hyvin myös tuollainen ihana keltainen Carmen-maljakko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus käy tuuri - nuo Stillin kulhot ovat kyllä myös edullinen löytö! Aina mukava tunne, kun ahkera kirppiksillä kiertely palkitaan. :)

   Poista
 2. Vau mitä löytöjä! Tuo Nina-sarja on uusi tuttavuus ja Carmen taas taisi päästä seuraavaksi lasihaaveekseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan nämä! :) Rislakin suunnittelemat lasiesineet eivät taida olla ihan niin tunnettuja ja arvostettuja kuin joidenkin muiden saman aikakauden muotoilijoiden, mutta itse tykkään kovin! Eikä halvemmat hinnat tietysti haittaa... Carmenista olin itsekin ehtinyt tovin haaveilla, ja vielähän näitä olisi haaveiltavana eri kokoisina ja värisinä vaikka kuinka paljon. :)

   Poista