sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Lipaston uusi elämä

Kevät, aurinko ja sisustusprojektit! Siinäpä tiivistetysti tämän hetken kuulumiset.

Innostuimme pari viikkoa sitten kiepauttamaan olohuoneen uuteen järjestykseen. Sen seurauksena keksimme vihdoin sopivan sijoituspaikan ja käytön myös eräälle viime keväiselle löydölleni.

Söpö 50-luvun lipasto oli päässyt kamalaan kuntoon. Lipastossa on viilupinta, jonka joku edellisistä omistajista oli maalannut luonnovalkoiseksi. Maali oli lähtenyt halkeilemaan, ja henkilö, jolta ostin lipaston, oli innostuksissaan repinyt pois paitsi lohkeilevaa maalia, myös viilua suurelta pinta-alalta. Viilupinta puuttui kokonaan kansilevyltä, sen reunasta ja isosta osasta toista sivua. Ei siis ihan oikeaoppinen tapa "korjata" vanhoja huonekaluja...

Ensin pohdin, olisiko viilupinnan vielä voinut korjata ja uusia, mutta omat voimat, työkalut ja osaaminen eivät siihen lopulta riittäneet. Sen sijaan päädyimme kittaamaan pahimmat kolot piiloon ja maalaamaan lipaston uudelleen. Väriksi valikoitui hento vaaleanpunainen (Tikkurila F339 "Tutu").

Ennen-kuvia en tietenkään muistanut ottaa, mutta välivaiheesta sain sentään pari huonolaatuista kuvaa napattua. Alla lipasto ennen maalausta. Koloja on kitattu piiloon ja laatikoita hiottu, jotta ne aukeaisivat ilman natinaa ja kitinää.

Ja alla lopputulos:Mitä sanotte muutoksesta?

Lipastosta ei tullut uudenveroista (sitä varten maalit olisi pitänyt putsata kokonaan pois ja viilu uusia), mutta ainakin kauniin mallinen huonekalu on jälleen käyttökunnossa! Vaaleanpunainen olisi ehkä voinut olla astetta tummempikin olematta silti liian pinkki, mutta ehkä tämä vähän neutraalimpi värisävy ei niin äkkiä ala kyllästyttää. Harmi vaan, että kauniiden asetelmien sijaan joudun laittamaan tämän päälle jatkossa telkkarin! Olisinpa ihminen, joka ei tykkää telkkarin katselusta, niin ei tarvitsisi moista rotiskoa katsella olohuoneessa....

Hauskana yhteensattumana meiltä löytyy täysin samanmallinen lipasto alkuperäisessä viilupinnassaan eteisestä. Vetimet ovat erilaiset, mutta kooltaan ja malliltaan kyseessä on ihan sama lipasto.

2 kommenttia: