keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Kiitos kirppislöydöistä, Tampere!

Olin viime viikonloppuna käymässä Tampereella ja pitihän sitä taas päästä kirppareillekin... Tampere on opiskeluaikainen kotikaupunkini, ja kirppiskierrosten tekeminen siellä tuntuu aina erityisen mukavalta ja nostalgiselta. Kirppisharrastus tuli minulle tutuksi nimenomaan opiskeluaikana, joten Tampereen kirpparit ovat edelleen niitä "kotoisimpia". Eikä löydöissäkään yleensä ole valittamista!

Ehdin lauantaina piipahtaa muutamalla kirppiksellä vanhoilla kotikulmillani Kalevassa ja Tammelassa. Helsinkiin verrattuna on ihana, että kirppiksiä on pienen etäisyyden sisällä niin monta. Ja paljon itsepalvelukirpputoreja. Ne ovat enemmän minun makuuni kuin pääkaupungissa suosiossa olevat "perinteiset" kirpputorit. Tykkään katsella tavaroita rauhassa ja vertailla hintoja ilman, että pitää heti alkaa kyselemään ja tinkimään myyjän kanssa.

Kierrokseni aikana kävin Sammon kirppisellä, Itsenäisyydenkadun Pelastusarmeijalla, Tammelan puistokadun Fidassa ja Bonus-kirppiksellä. Samoilla kulmilla sijaitsevaan second-hand-vaatekauppaan Kaunottareen ja Kulkuriin en tällä kertaa ehtinyt. Sekä Pelastusarmeijalla että Fidassa oli koko valikoima puoleen hintaan, joten ajoitus kierrokselle oli mitä mainioin!

Osa löydöistä päätyy pukin konttiin (eikä siksi ole kuvissa), mutta "muutamia" juttuja löysin itsellenikin...Ehkä ihanin löytö tuli vastaan ihan kierroksen alussa... Tätä Richard Lindhin Arabialle suunnittelemaa riisiposliinista tuikkua muistan ihailleeni joskus jossakin sisustuslehdessä tai blogissa. Kuusi euroa ei mielestäni ollut paha hinta näin kauniista, ajattomasta ja joka tyyliin mukautuvasta design-esineestä!


Toinen heti käyttöön päässyt ja ajankohtainen löytö oli Fidasta ostamani pellavainen, kirjailtu kaitaliina. Liina on suomalaisen käsityöläisen valmistama, ja -50 % tarjouksen jälkeen hintaa ei jäänyt kuin pari hassua euroa... Meillä ei vielä ollutkaan ruokapöydälle kunnolla sopivaa joululiinaa, joten tämä tuli ihan (no, ainakin melkein) tarpeeseen!Olin jo pidempään ehtinyt haaveilla löytäväni joskus kirpparilta kohtuuhintaisen Sarpanevan pronssisen kynttilänjalan, ja vihdoin minua onnisti, jopa kaksin kappalein! Hassun tästä löydöstä tekee se, että jalat löytyivät kahdesta eri pöydästä ja jopa eri kirppiksiltä... Ensimmäisen ostin Sammon kirppikseltä seitsemän euron hintaan ja toisen Bonus-kirppikseltä kymmenellä eurolla. Vielä kun jostakin löytäisin sen korkeamman mallin...!Viimeinen esittelyn arvoinen löytö löytyi niin ikään Bonus-kirppikseltä. Tanskalaisen Iran valmistama iso pyöreä peltirasia päätyi mukaan lähinnä edullisen hinnan (2 euroa) takia. Kannen naarmuja lukuun ottamatta purkki on hyvässä kunnossa. Iran purkeista suosikkejani ovat Ethel von Hornin suunnittelemat pitsikuvioiset purkit sekä tämä lintukuvio. Mieluummin olisin siis löytänyt jonkun niistä, mutta on tämäkin ihan pirteä! Purkki löysi paikkansa eteisen lipaston päältä Hangon keksin perhospurkin ja Pihlgren & Ritolan perhostapetin seurana. 

Muitakin kivoja juttuja tuli vastaan, mm. ihana keltainen pinnatuoli, jonka olisin heti kelpuuttanut matkaani, jos emme olisi olleet liikkeellä junalla! Eli kiitos Tampere, ja nähdään pian uudestaan!

2 kommenttia:

  1. Hienot löydöt! En ole pitkään aikaan käynyt Tampereella kirppiksellä, tuli ihan sellainen olo, että pitää päästä sinne kiertelemään.

    VastaaPoista