maanantai 7. joulukuuta 2015

Tontun puuhia

Antamisen ilo on sellainen juttu, jota olisi hyvä tuoda elämään vähän enemmänkin. Turhan usein keskittyy vain siihen, mitä voi itselleen saada ja löytää (vaikka nyt pienessä mittakaavassa näissä kirppistouhuissa), ja unohtaa miettiä, mitä annettavaa itsellä olisi muille.

Oma elämäntilanteeni on tällä hetkellä sellainen, että aikaa ja paukkuja vapaaehtoistyöhön ei oikein tunnu löytyvän... Opiskeluaikana olin aktiivinen useammassakin järjestössä, mutta täyspäiväisen työskentelyn myötä ne hommat ovat pikkuhiljaa jääneet lähes kokonaan. Mutta kaikella on kääntöpuolensa. Säännöllisesti töissä käyvänä ja keskikokoista palkkaa nauttivana minulla on hyvinkin varaa maksaa vuosittain samaisten järjestöjen jäsenmaksut, lahjoittaa kuukausittain pieni summa ihmisoikeustyöhön ja osallistua erilaisiin keräyksiin, erityisesti näin joulun aikaan.
Ja niissähän on, mistä valita! Yllä olevat paketit vein tänään Joulupuu-keräykseen, jossa kerätään lahjoja vähävaraisten perheiden lapsille. 12-vuotias poika tulee saamaan Reilun kaupan jalkapallon ja hieman vanhemmalle tytölle ostin erilaisia kempparituotteita: suihkugeeliä, kosteusrasvaa, huulikiiltoa ja kasvojen puhdistusainetta. Söpöt paperit ovat Tigerista, ja niihin kääritään tänä jouluna vielä varmasti lahja jos toinenkin!

Myös vastaanottokeskuksiin on tänä vuonna kerätty paljon erilaisia tarvikkeita. Olin jo lähdössä hankkimaan askartelu- ja piirustusvälineitä Puuhakassi pakolaislapselle -keräystä varten, kunnes tajusin tarkistaa keräyksen osoitteen ja totesin, ettei tavaroiden toimitus tule minulta valitettavasti onnistumaan... No, vastaavia keräyksiä toteutetaan varmasti vastedeskin.

Jo useampana vuonna olen lisäksi osallistunut SPR:n Hyvä joulumieli -keräykseen ja tulen varmasti vielä osallistumaan tänäkin jouluna. Keräyksellä hankitaan lahjakortteja, joilla vähävaraiset lapsiperheet voivat hankkia ruokaa joulun aikaan.

Lisäksi aivan ihana idea on kukkakauppojen toteuttama Ole joulupukkina seniorille -kampanja, jossa asiakas voi hankkia yksinäiselle vanhukselle joulukukan ja kirjoittaa tervehdyksen, jonka kauppa toimittaa perille Luulen, että siihenkin on ihan pakko vielä osallistua... (näihinkin voi jäädä koukkuun!)Tänä vuonna jätimme poikkeuksellisesti joulukorttiaskartelut väliin ja karsimme muutenkin lähetettävien korttien määrää noin puoleen. Nämä ihanat ja viestiltään aina yhtä ajankohtaiset muumikortit ostin jo viime vuonna Unicefin myyntipisteestä. En ole varma, ovatko ne valikoimassa myös tänä vuonna. Meidän ei tällä kertaa tarvinnut lähteä korttiostoksille, ja joulukortitkin tuli kirjoitettua jo eilen, eli poikkeuksellisen hyvissä ajoin!

Tontun puuhien lisäksi olen myös jatkanut kodin joulupuuhia. Emme vietä joulun pyhiä kotona, joten kuusta meille ei ole tulossa. Kävin kuitenkin hakemassa vähän havuja maljakkoon ja ripustin niihin muutaman joulukoristeen. Asetelmasta ei tullut kovin edustava, mutta se saa luvan kelvata... tehdään ensi vuonna sitten hienompi!
Pakko myöntää, että kaikenlaisten keräysten ohella olen viime aikoina kunnostautunut myös saamapuolella... Eli olen hankkinut itselleni jo vähän turhankin monta "joulu"lahjaa, erityisesti Facebookin kirppisryhmien kautta. Mutta niistä enemmän toisella kertaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti