maanantai 4. huhtikuuta 2016

"Tarpeellista" kirppikseltä

Pääsiäisen ajan kirppislöytöjen postaus on antanut odottaa itseään. On ihana, kun töiden jälkeen on vielä pieni hetki valoisaa aikaa ottaa sisällä kuvia! Jostakin syystä kuvat olivat vaan unohtuneet kameran muistikortille...

Kuviin pääsivät tällä kertaa kahden eri kirppisreissun saaliit. Kaikki löydöt taisivat olla enemmän "haluan" kuin "tarvitsen" -osastoa. Itsehillintä on vaan niin vaikea laji, vaikka järjellä ajateltuna en varmastikaan tarvitsisi enää yhtään uutta kynttilänjalkaa, keittiöpyyhettä tai korkokenkää! Ei se silti tarkoita, etteivätkö nämäkin löydöt pääsisi käyttöön. Varmasti pääsevät!


UFF:in parin viikon takaisesta uudesta kevätvalikoimasta löytyi kaksi kivaa keittiöpyyhettä. Marimekon pellavasta ja puuvillasta valmistettu Lumimarja-pyyhe jouluisessa värityksessä maksoi 5,50 € ja hauska värikäs Kotikulta-merkkinen pyyhe 2,50 €.

Paras aika käydä UFF:illa on mielestäni aina valikoiman vaihtuessa. Toki alepäiviltä voi tehdä superhalpoja löytöjä, mutta itse olen viime aikoina usein myös lähtenyt pois tyhjin käsin. Parempi mennä silloin, kun koko valikoima on juuri uusittu.Pääsiäisen vietimme Itä-Suomessa ja ehdimme reissun aikana myös piipahtaa parilla kippiksellä (totta kai!). Kuopion Kontin parasta antia olivat jälleen kerran kengät. Kotimaiset vintage-nahka-avokkaat ihanilla yksityiskohdilla maksoivat vaivaiset 3,50 €! Valmistaja on Kenkätehdas Pasi Tawast Oy, joka on ollut kaupparekisterissä vuodesta 1939-2005. Osaakohan joku blogin lukijoista antaa kengille ikäarviota?

Kontista tarttui mukaan myös 80-luvun klassikko, paljettitoppi perhoskuviolla. Olen harakan tavoin heikkona kaikkeen mikä kiiltää, joten 6 € maksanut toppi oli pelastettava matkaan, vaikka sopivia tilaisuuksia sen ulkoiluttamiseen ei ihan heti näköpiirissä olekaan. Toistaiseksi toppi pääsi koristamaan makuuhuoneen seinää. Punaiset silmät ovat aika makea yksityiskohta, eikö?Kuopion City-Pörssistä löytyi kaveri syksyllä Tampereelta ostamilleni Sarpanevan kynttilänjaloille. Pronssinen Pitsi-kynttilänjalka on uustuotantoa ja siinä on edellisen omistajan omistuskaiverrus. Päätin, että en anna sen häiritä, sillä kynttilänjalka vaikutti kuntonsa puolesta täysin uudenveroiselta, ja käytössä kaiverrusta tuskin edes huomaa. 15 euron hintakin tuntui varsin kohtuulliselta!


Pronssiset kynttilänjalat taitavat päästä Marimekon pyyhkeen kanssa kaappiin odottamaan syksyä ja joulua, sillä näin kevään tullessa kaipaan sisustukseen raikkaampia sävyjä. Onpa silti kiva, että löysin pienille jaloille nyt myös tämän isomman kaverin!

5 kommenttia:

 1. Sanoisin että kengät ovat 70-lukua. Tyyli on hiukan 20- tai 30-lukua jäljittelevää, vanhoista tyyleistä lainaamista harrastettiin paljon 70-luvulla. Pohja näyttää muoviselle joten eivät voi olla aidot 20-lukuiset eikä muotokielikään aivan täysin siihen viittaa. 30-luvulla käytettiin paljon tuon tyyppistä koristelua. Oikein kauniit kengät ja koska ovat aitoa nahkaa ovat varmasti kestävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Enpä tosiaan 20-30-lukulaisiksi ajatellutkaan, niin vanhoja harvoin edes näkee (sitten ois jo ollut huippulöytö!). Mutta kiitos tarkemmasta ajoituksesta, on aina kiva oppia lisää!

   Poista
 2. Hyviä löytöjä! En tiedä olisinko itsekään voinut vastustaa mitään niistä. Keittiöpyyhkeitä on erityisen vaikea vastustaa ja niitä "tarvitsee" aina.

  VastaaPoista
 3. Hienot löydöt! Tuo paljettiperhospaita on aivan upea, olisin napannut sen mukaani aivan ehdottomasti myös.

  VastaaPoista