maanantai 13. heinäkuuta 2015

Retikkakuppi ja kesän ensimmäiset kantarellit

Mieluisin löytö eiliseltä kirppiskierrokselta Kuopiosta oli hurmaava Retikka-kuppi. Olen ihaillut näitä Arabian puhalluskuvioisia pikkukuppeja Facebookin retroryhmässä ja yrittänyt keksiä syytä hankkia itsellenikin muutaman. Eilen en enää voinut vastustaa kiusausta, kun yksinäinen turkoosilla Retikka-kuviolla koristettu kuppi asetteineen tuli vastaan eräällä itsepalvelutorilta. Kuppi ei ollut hintansa puolesta mikään todellinen löytö, mutta kovasti se minua silti ilahduttaa!


Hilkka-Liisa Aholan suunnittelemia kuppeja on valmistettu turkoosin lisäksi ainakin keltaisina. Kupin malli on EP. Saman mallin kuppeja löytyy monilla eri kuvioilla koristeltuina ja myös yksivärisinä. 


Tänään löytyivät myös kesän ensimmäiset kantarellit. Kuvassa onkin lähes koko saalis! Tuntuu, että tänä kesänä alkukesän kukkaloistosta on siirrytty suoraan satokauteen. Heinäkuun helteet ovat jääneet välistä. Onneksi kirppistely ja sienestys eivät katso säätilaa!


2 kommenttia:

  1. Hieno kuppi! Arabian puhalluskuvioiset pikkukupit ovat kyllä niin ihania, että mieluusti niitä keräisi isommankin satsin :) Pitääpäs kanssa jo lähteä metsään katselemaan, että josko saisin itsekin kantarelli saalista..

    VastaaPoista
  2. Joo kelpaisi mullekin isompikin erä näitä! Täällä pikkukantarelleja on löytynyt vasta tien varsilta, mutta eiköhän niitä kohta löydy jo metsästäkin. :)

    VastaaPoista