torstai 24. syyskuuta 2015

Kirppistelyn satoa (ja vähän parvekkeenkin)

Poikkesin viime viikolla muutaman kerran kirppiksellä: parilla eri UFF:illa ja Nihtisillan kierrätyskeskuksessa Espoossa. Pitäisi muistaa useammin käydä UFF:illa silloin, kun uusi valikoima on juuri saapunut. Europäivistä harvoin olen tehnyt löytöjä, mutta viime viikolla mukaan olisi varmasti tarttunut useampikin vaate, ellen olisi juuri tehnyt vaatekaapin karsintaa ja sitoutunut 333-projektiin (siitä voi lukea lisää edellisessä postauksessa!).

Vaatepuolella oli siis hiljaisempaa, mutta kotiin viemisiksi löytyi silti muutama tuikitarpeellinen mukava juttu. Ehkä kivoin kaikista oli UFF:ilta löytynyt neljän euron Ikea-kangas.Keskimmäisessä kuvassa kangas on kaksin kerroin. Sitä on yhteensä kaksi kokonaista raporttia, eli riittävästi myös täysimittaiseksi verhoksi. Nyt lähinnä pohdinkin, raskiiko kangasta leikata vai ei... Tästä voisi nimittäin saada myös aika kivoja tyynynpäällisiä, ja niille olisi ehkä enemmän käyttöä kuin verholle! Mutta toisaalta tämä on niin hieno kokonaisena... No, jääköön vielä tuumittavaksi. En edes tiennyt, että Ikealla on ollut tällainen kiva kuosi valikoimissaan.

Toiselta UFF:ilta löytyi lauantaina 11 euroa maksanut täkki. Kuvio on pikkuisen haalistunut, ja mietinkin kahdesti tämän ostoa. Tykästyin kuvioon ja väriin kuitenkin sen verran, että täkki lähti mukaamme. Tämä onkin ensimmäinen ostamani retrotäkki ja päätynee toimittamaan päiväpeiton virkaa vieras-/harrastushuoneemme sängylle.
Kierrätyskeskuksesta myös löytyi pari edullista lasiesinettä. Riihimäen lasin Hertta-sarjan kääntömaljakko oli tainnut jäädä hinnoittelijoilta tunnistamatta, sillä se löytyi vitriinin sijaan bulkkiosastolta ja maksoi ainoastaan 1,50 euroa. Vitriinissä olleet design-esineet oli sen sijaan hinnoiteltu vähän turhankin kalliiksi... Ostamatta jäivät mm. aivan ihanat Esteri Tomulan Isokukka-sarjan kupit ja voileipälautaset. Vieläkin vähän kirpaisee, mutta pitää toivoa, että vielä joskus löydän vastaavat kohtuullisempaan hintaan!

Puolitoista euroa maksoi myös toinen kuvan lasiesineistä, jota epäilen Inkeri Toikan Nautica-sarjan cocktail-lasiksi. Näitä löytyy meiltä nyt jo 10 kappaletta ja ne ovat käytössä jälkiruokakulhoina. Jostakin syystä laseja on löytynyt kirppiksiltä usein yksittäisinä kappaleina ja lähes poikkeuksetta hyvin edullisesti. Pidän kovasti lasien muotoilusta ja painosta, joskaan en kyllä osaisi kuvitella käyttäväni niitä alkuperäisessä tarkoituksessa juomalaseina!
Kevään muuttohässäkän keskellä ja kylmän alkukesän masentamina emme jaksaneet tänä kesänä juurikaan panostaa parvekeviljelyyn, vaikka olimmekin haaveilleet siitä ennen muuttoa parvekkeelliseen asuntoon. Sato jäikin kohtuullisen surkeaksi: yrttien lisäksi kymmenkunta papua ja joitakin nahistuneita kesäkurpitsan alkuja... Kaverilta saatu tomaatintaimi osoittautui kuitenkin poikkeuksellisen sitkeäksi yksilöksi, joka liian pienestä ruukusta ja lomareissujen aikaisesta heittellejätöstä huolimatta on jaksanut ponnistaa iloksemme useammankin tomaatin! Tupareiden jälkeen toimme sen sisään, ja tomaatit ovat yksi kerrallaan alkaneet saada väriä pintaan. Koskahan sitä rohkenisi maistaa ensimmäisen?

3 kommenttia:

  1. Onpas nätti tuo Ikean kangas. Ja tuo retrotäkki on aivan ihastuttava; niin kiva kuvio ja kivan värinenkin! Itsekin tein vasta ensimmäisen retrotäkki ostokseni.. Tuo Hertta -sarjan kääntömaljakko on kyllä kaunis! Mahtava tuuri käynyt, kun se on jäänyt hinnoittelijalta tunnistamatta ja olet saanut sen todella edullisesti. Itsekin haaveilen löytäväni samanlaisen kääntömaljakon :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, itsekin tykkään näistä löydöistä, erityisesti tekstiilipuolen jutuista! Maljakkokin on kiva, mutta mulle enemmänkin ehkä hinnan takia tehty heräteostos kuin pitkään haaveiltu aarre... Jotenkin vaan niin ilahduin siitä, että kerrankin tunnistin jotakin, joka hinnoittelijalta oli mennyt ohi silmien. :D Ja varmasti pääsee käyttöön kyllä. Toivottavasti sullekin löytyy oma!

    VastaaPoista
  3. Tosi kivoja löytöjä! Tuon täkin kuosi on mahtava. Sain Liebster Award -haasteen blogiini ja toivon, että myös sinä otat haasteen vastaan. Jos innostut vastailemaan, kysymykset löytyvät uusimmasta blogitekstistäni.

    VastaaPoista