tiistai 15. joulukuuta 2015

Kurkistus makuuhuoneeseen

Voi tätä pimeyttä! Kuvien ottamisesta ei tahdo tulla mitään... Tekee silti mieli julkaista pari uutta kuvaa makuuhuoneestamme, josta kirjoitin viimeksi kesäkuussa (yksi blogini ensimmäisistä postauksista!).

Puolen vuoden aikana muutama asia on muuttunut, mutta tummaksi maalaamaamme seinään olen edelleen yhtä tyytyväinen. Näissä kuvissa se tosin näyttää lähinnä ruskealle... Valaistuksesta riippuen väri on oikeasti jotakin turkoosin ja tumman vihreän väliltä.Kesäkuun jälkeen olemme mm. päässeet eroon eriparisista lukuvalaisimista. Ne myytiin muutamalla eurolla eteenpäin ja tilalle hankimme Valienten vaaleansiniset söpöläiset. Ensimmäinen valaisin löytyi alkusyksystä Kaapelitehtaalla järjestetystä vintage-tapahtumasta ja toinen heti perään Facebookin retroryhmään laittamani ostoilmoituksen kautta.

Harkitsin myös roikkuvia valaisimia sängyn molemmille puolille (Kirpparikeijun makuuhuoneen tyyliin - niin hienot!), mutta meidän olemattomilla remonttitaidoilla päädyimme kuitenkin helpompaan vaihtoehtoon. Sähköt jouduimme kuitenkin uusimaan, ja niinpä näille lampuille tuli hintaa enemmän kuin olin suunnitellut.Blogissa jo aiemminkin vilahtaneet pallovalot muuttivat pari viikkoa sitten ikkunalaudalta seinälle ja samalla karsin rankalla kädellä seinällä olevan tauluhyllyn sisältöä. Alkuperäisissä suunnitelmissani hyllylle olisi tullut paljon erilaisia tauluja ja kehystettyjä kuvia. Asetelmani eivät kuitenkaan ottaneet onnistuakseen, ja lopulta jouduin toteamaan, että ehkä vähemmän onkin enemmän.

Asetelmaan pääsivät mehiläiskankaan mallitilkku (50-luvulta, tai näin ainakin kankaan myyjä väitti), Etsystä viime vuonna ostamani valkoiset pallokoristeiset pitkät hansikkaat (en ole raskinut vielä käyttää missään!), Ikean lasipullo ja kirpparilta löytynyt posliinimaalaus. Yhdistävänä tekijänä ovat - yllätys yllätys - pastelliset sävyt, joista en nykyään tunnu saavan ollenkaan tarpeekseni.

Kunnolliset verhot on edelleen hankkimatta. Olin haaveillut ilmavista vaaleista verhoista, mutta kesän aikana kävi selväksi, että verhojen tulee olla pimentävät. On aina harmillista, kun käytännöllisyys ajaa estetiikan edelle!

Edit: Kävin pitkästä aikaa päivittämässä myös oikean palkin listaa inspiroivista blogeista. Näitä ja monia muitakin seuraan Bloglovin:in kautta päivittäin (vaikka harvoin jaksankaan puhelimella kommentoida - pahoittelut!). Saa mieluusti vinkata, jos listasta puuttuu jokin erityisen inspiroiva blogi, jota minun ehdottomasti kannattaisi alkaa seuraamaan!

2 kommenttia: