keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Hunnun alta

Olen pikkuhiljaa virittäytymässä häätunnelmiin, sillä pääsemme ensi viikolla juhlimaan puolisoni kanssa ystäväpariskunnan puutarhahäitä. Toivottavasti hieman kesäisemmässä säässä kuin tänään!

Olen heikkona pitsiin ja ihaniin vintage-morsiamiin. Sen sijaan, että olisin miettinyt mitä itse puen juhliin, päädyinkin (jälleen kerran) ihailemaan menneiden aikojen häämuotia Etsyssä ja Pinterestissä.

Kuvat: HighHatCouture, etsy.com

Tätä upeaa 30-luvun kaksikerroksista huntua olen käynyt ihastelemassa Etsyssä jo useamman kerran. Nyt huntu oli vihdoin myyty!

Hunnun olisi saanut omakseen alle viidelläkympillä. Verrattuna uusiin tusinahuntuihin se oli mielestäni edullinen hinta. Sama pätee 20-30-luvun upeisiin helmikirjailtuihin morsiuspukuihin. Samalla hinnalla tai jopa halvemmalla kuin morsiusliikkeestä saa uuden tehdasvalmisteisin polyesterpuvun, voi Etsystä tai vintage-liikkeestä löytää upean käsityönä tehdyn silkkisen vintage-puvun, jonka laatu on jotakin aivan muuta. Hinta ei ole halpa, mutta eivät ole nykypuvutkaan...

Ongelmaksi saattaa kuitenkin muodostua  pukujen koko. Vuosisadan alkupuolella mentiin naimisiin viimeistään parikymppisenä ja oltiin pienikokoisempia kuin nykyään.

Meidän häitämme juhlittiin viime keväänä ja olin silloin 30-vuotias. En ollut häitä suunniteltaessa vielä niin hurahtanut vintageen kuin tänä päivänä, ja taisinkin jo aika alkuvaiheessa hylätä ajatuksen aidosti vanhasta puvusta. Jo 38-40-kokoiselle tuntui olevan vaikea löytää sen tyylistä laskeutuvaa kapealinjaista pitsipukua, mistä haaveilin.

Huntua en omiin häihini halunnut, vaikka ne ovatkin mielestäni superkauniita. Siksi tyydyn vain huokailemaan toinen toistaan ihanammille kuville! Erityisesti esteettistä silmääni miellyttävät kasvojen eteen tulevat pitsi- tai tyllihunnut.

Kuva: Tec Petaja, oncewed.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti