tiistai 16. kesäkuuta 2015

Turkoosin seinän lumoissa

Muutimme keväällä uuteen asuntoon, joka on lukuisten vuokrakämppien jälkeen ensimmäinen ikioma kotimme. Mitään suurempaa remonttia asunto ei onneksi kaivannut. Edellisten asukkaiden valitsema neutraali harmaa-valkoinen-beige -väritys ei kuitenkaan saanut meitä syttymään, joten alusta asti oli selvää, että seinät lähes joka huoneessa tulevat saamaan pintaansa uutta väriä.

Asuttuamme vuosia valkoisten seinien keskellä, tuntui maalien ja tapettien loputon kirjo ensin huumaavalta. Sen jälkeen iski lamaannus. Miten valita se paras toinen toistaan hienommista vaihtoehdoista?

Makuuhuoneen seiniä suunniteltaessa pohdimme pitkään kuviollisen tapetin, yksivärisen tapetin ja maalin välillä. Lopulta valinta kohdistui tumman turkoosiin täyshimmeään maaliin. Maalasimme ensin sängyn päädyssä olevan seinän ja sen jälkeen vielä toisen seinän. Aloittelijoita kun olemme, maali loppui tietysti kesken ja toiselle seinälle tarvittiin pintamateriaalin eroista johtuen neljä kerrosta maalia, kun ensimmäiselle seinälle oli riittänyt kaksi.


Makuuhuone oli siis näinkin pienen remontin takia viikkotolkulla kaaoksen vallassa. Pari kuukautta urakan jälkeen kaikki itku ja hampaiden kiristys on kuitenkin (kutakuinkin) jo unohdettu ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Tumma turkoosi seinä tuntuu oikein kutsuvan luokseen kauneimpia aarteitani!


Ihan valmista ei ole vieläkään. Verhot puuttuvat ja yöpöydät odottavat uusia (vanhoja) lamppuja. Kirpparilta löytynyt virkattu päiväpeitto on liian iso pesukoneeseemme, ja tahrat pitää toistaiseksi piilottaa tyynyjen alle...  Hiljaa hyvää tulee, taitaa olla ihan hyvä motto tässäkin "projektissa"!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti