lauantai 30. tammikuuta 2016

Aarteeni: 30-luvun helmilaukku

Kaksi vuotta sitten etsin kenkiä edessä olevia häitämme varten. Kiertelin Helsingin vintage-liikkeitä ja kävin ensimmäistä kertaa myös Hoochie Mama Jane -putiikissa Kalliossa. Etsimiäni kullanvärisiä kenkiä ei löytynyt, mutta sen sijaan menetin sydämeni upealle 30- tai 40-luvun helmikirjotulle silkkilaukulle.
Olin jo ehtinyt päättää, että mitään turhaa laukkuahan en häihimme tarvitse. Laukku kuului budjetissamme ehdottomasti "pihistä"-kategoriaan.

No, kuten voitte arvata, ihan pihistelyhintaan tällaista kaunokaista ei omakseen saanut, joten laukku siirtyi pikaisella päätöksellä "säästetään sitten jossain muussa" -kategoriaan.

(Näin taisi käydä aika monen muunkin hankinnan kohdalla!)
Laukku oli samalla myös 30-vuotislahjani itselleni. 30-lukulaista kolmekymppiselle, eikös se ole ihan sopivaa ja perusteltua? Se on valmistettu Japanissa, oletettavasti käsityönä.

"K & G Charlet Bag" haulla löytyy Etsystä parhaillaan myynnistä melko samanhenkinen laukku. Etsy onkin melkoinen aarreaitta tällaisten vähän hienompien vintage-asusteiden suhteen. Tarjontaa on pilvin pimein, erityisesti Yhdysvalloissa, jossa on vuosisadan alussa eletty aika paljon varakkaampaa ja glamoröösimpää elämää kuin täällä syrjäisessä Suomessa. Itse tykkään vain selata Etsyn tarjontaa, huokailla ja ihastella.Häissä laukku on oikeasti aika turha kapine, mutta en silti missään tapauksessa kadu sen hankkimista. Ei aina tarvitse pihistellä. Laukku kaunistaa kampauspöytää makuuhuoneessamme ja muistuttaa samalla siitä ihanasta kevätpäivästä kaksi vuotta sitten.

Pala kauneutta ja unelmia arjen keskellä.Seurakseen laukku on löytänyt pari kaunista vanhaa puuterirasiaa. Ne pihistin vanhempieni luota. Joskus on ihan mukavaa, että suvusta löytyy muitakin keräilyyn taipuvaisia!
5 kommenttia:

  1. Huikean kaunis laukku! Minulle oli häissämme juuri Etsystä hankkimani 50-luvun helmilaukku. En kyllä muista, oliko siinä muuta kuin nenäliina ja huulipuna. Insuliinejakaan siihen tuskin mahtui. Mutta oli kaunis ja sopi tyyliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla taisi olla laukussa huulipuna, puhelin ja nenäliina, mutta eipä niille paljon käyttöä ollut... Mutta noin itsekin ajattelin, että häälaukun tärkein tehtävä on olla kaunis. :)

      Poista