perjantai 1. tammikuuta 2016

Ripaus minimalismia tammikuuhun

Otsikko on hieman harhaanjohtava - minimalistia minusta tuskin saa tekemälläkään. Pidän siitä, että kotona on kauniita tavaroita ja kuten blogia seuranneet ovat huomanneet, kannan innokkaasti uusia löytöjä kotiin kirppareilta.

Silti saan kicksejä myös tavaran karsimisesta, järjestämisestä ja kiertoon laittamisesta. Ja syytä onkin, tai meidän pieni kerrostalokolmio hukkuisi kohta kaikkiin tarpeellisiin ja ihaniin kirppislöytöihin.

Siksipä päätinkin uuden vuoden kunniaksi ottaa tammikuussa osaa Minimalismipeliin. Säännät kuuluvat näin:
1. Etsi kaveri, jonka kanssa osallistut haasteeseen.
2. Aloita kuun 1. päivä luopumalla 1 esineestä.
3. Esineen tulee olla ulkona talostasi ja elämästäsi keskiyöhön mennessä.
4. Voit myydä, lahjoittaa tai lajitella roskiin.
5. Toisena päivänä esineitä poistetaan 2, kolmantena 3 ja niin edespäin.
6. Voittaja on se, joka pelaa pisimpään.
7. Bonuspisteitä saa kutsumalla lisää kavereita mukaan.Aloitin rikkomalla heti ensimmäistä sääntöä. Hups! Mutta kai tätä voi yksinkin pelata. Myös 3. sääntöä aion rikkoa siten, että poistettavien tavaroiden tulee olla ulkoa kotoa kuun loppuun mennessä. Haluan laittaa suurimman osan poistettavista tavaroista roskiksen sijaan kiertoon tavalla tai toisella, eikä se aina välttämättä onnistu kovinkaan kätevästi vielä saman päivän aikana. Varsinkaan kun käytössä ei ole autoa eikä kierrätyskeskukseenkaan ihan joka päivä viitsisi lähteä asioimaan.

Aion laittaa tavaraa kiertoon ensisijaisesti Facebookin kirppispalstojen kautta sekä lahjoittamalla sitä Kierrätyskeskukseen. Varmasti tulen hyödyntämään myös kirjaston kierrätyshyllyn. Lisäksi minua kiinnostaisi tutustua tarkemmin Kauppakeskus Sellon uuteen tekstiilin kierrätyspalveluun, jonne voi lahjoittaa myös huonokuntoisia vaatteita lumpuksi.

Todennäköisesti suurin osa tavarasta lähtee kiertoon ilmaiseksi tai hyvin nimellistä hintaa vastaan. Jos kuitenkin onnistun saamaan kasaan joitakin euroja, houkuttelisi minua kokeilla vaatelainaamo Vaaterekin jäsenyyttä. Puoli vuotta maksaisi 110 euroa, eli jos se summa tulee täyteen, aion ainakin käydä tutustumassa valikoimaan (ja kokoihin...) ja ottaa vakavasti harkintaan uuden tavan piristää pukeutumista. Siinäpä siis hyvä porkkana tammikuun urakalle!

PS. Pelin eka päivä näyttää alkaneen hienosti... En ole poistanut vielä mitään, mutta tehnyt sen sijaan yhden uuden hankinnan. Auts. Täytyykin muistaa poistaa aina yksi ylimääräinen tavara uuden tieltä, ja ottaa tästä lähin tiukka linja ostoksiin.

2 kommenttia:

  1. Onnea minimalismipeliin! Kiva kuulla kuun lopussa, miten monta tavaraa poistui. Mulla alkaa kirppispöytä kuun lopussa, eli taidan satsata siihen. Ehkäpä voisin yrittää päästä 365:sta tavarasta eroon tänä vuonna...katsotaan onnsitunko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempistä! Tajusin vasta, että tässä pitäisi siis tosiaan poista 465 tavaraa kuun aikana ja vähän alkoi jännittää onnistuuko se sittenkään...! Uskon, että sinä kyllä pääset kirppispöydällä jo hyvään vauhtiin omassa tavoitteessasi.

      Poista