tiistai 26. tammikuuta 2016

P333 kokemuksia

Aloitin syyskuussa P333-projektin, jossa vaatekaappia järkeistetään vähentämällä kerrallaan käytössä olevien vaatteiden määrää 33:een. Aiemmat postaukseni aiheesta löytyvät täältä.

Tähän mennessä olen ehtinyt tehdä kaksi 33 vaatteen valintaoperaatiota: syysvaatteet syyskuun lopulla ja talvivaatteet joulukuun puolivälissä. Syksyllä en laskenut mukaan asusteita (huiveja, hansikkaita, koruja, laukkuja jne.), mutta talvella nostin panoksia ja kokeilin ottaa mukaan myös ne, koruja lukuun ottamatta.

cynthiasteffe.com

Syksyn 33 vaatteesta kaksi jäi kokonaan käyttämättä tai hankkimatta (toinen oli suunniteltu ostos, jota en koskaan tehnyt). Listaa täydensin kesken kauden nahkasaappailla, joita en lämpimän alkusyksyn takia ollut huomannut laskea mukaan alkuperäiselle listalle. Kuusi vaatetta jäivät vähälle käytölle ja osa vaatteista oli hyviä vain alku- tai loppusyksystä.

Johtopäätös tästä: syksyn voisi jakaa kahdeksi eri kaudeksi, jolloin 33 vaatetta riittäisi varmasti hyvin sekä asusteisiin että vaatteisiin. Alkusyksyn kevyemmät vaatteet ja asusteet voisi vaihtaa loppusyksyksi paksumpiin. Luulenpa, että kokeilen tällaista systeemiä ensi syksynä, jos projekti 333 yhä tuntuu motivoivalta tavalta järjestää vaatekaappia.

etsy.com, Trunk of Dresses
Tähän mennessä se ainakin tuntuu. On ihanaa, kun vaatekaapista näkee yhdellä silmäyksellä tarjonnan. Olen käyttänyt enemmän mekkoja kuin pitkään aikaan, mikä johtuu varmasti paitsi siitä, että vaatevalikoimassani on nyt vähemmän paitoja ja housuja, myös siitä, että olen panostanut kestäviin sukkahousuihin. Olin onnessani, kun löysin Swedish Stockings -merkin valikoiman: ekologisten ja kestävien alusvaatteiden metsästys on joskus todella tuskaista, ja ainakin minulla merkin 60 den sukkahousut ovat kestäneet jo useamman kuukauden ahkeraa käyttöä, mitä ei valitettavasti voi sanoa monistakaan sukkismerkeistä...

etsy.com, Cherise Design

Väriskaala vaatekaapissani on edelleen aika tylsä, ja siihen kaipaisin muutosta. Uusien vaatteiden hankkimisessa en edelleenkään ole kovinkaan hyvä. Kirppisostoksiin tottuneelle kaikki tuntuu joko kalliille tai superkalliille, ja laatu mietityttää. Tuntuu, että oikeasti hyvän, laadukkaan ja omaa silmää miellyttävän vaatteen etsimiseen pitäisi käyttää ihan tolkuttomasti aikaa, ja silti matkassa saisi olla myös tuuria.

Tähän kaipaan siis vielä harjoitusta. Tämän vuoden tavoite voisikin olla tehdä muutama ihan superhyvä vaateostos vaatekaappia täydentämään. Joko kirpparilta tai uutena kaupasta. Muut vaateostokset voisikin sitten pitää ihan minimissä... Katsotaan, miten tässä onnistun!

PS. Kuvissa muutama unelmien mekko, oih... Lähde mainittu kunkin kuvan alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti